Kategori Nyheter, Seminarietillfällen

Vad ligger bakom ÅF:s framgångsrika förnyelse och transformation?

I kommande frukostseminarie har vi bjudit in ÅF:s verkställande direktör och koncernchef Jonas Wiström för att dela med sig av framgångsreceptet bakom förflyttningen från en tekniktung aktör till en teknikkunnig inspiratör.

När Jonas Wiström tog över som vd i september 2002 var ÅF inriktat på massa- och pappersinvesteringar och traditionell industri. I dag är energi, miljö och infrastruktur viktigast. Jonas har lett ÅF till en börsraket där börsvärdet mångdubblats och till världens största oberoende kärnkraftskonsult. Under perioden har ÅF:s lönsamhet gått från att vara nästan sämst i branschen till bland de bästa. Samtidigt har man lyckats att förflytta företagskultur, kärnvärden och därtill blivit Sveriges näst populäraste arbetsgivare för civilingenjörer före bl a Ericsson, ABB och Google. Hur har man åstadkommit allt detta – hur ser framgångsreceptet ut?

Välkommen till Achange Management Inspiration, 25/9 2014 07.45 – 09.30

Denna gång låter vi Jonas Wiström inspirera och svara på vad som ligger bakom transformation av såväl företagskultur som den externa bilden av företaget och på vilket sätt detta förnyelsearbete har bidragit till ökat affärs- och börsvärde.

Jonas Wiström

Om Jonas Wiström och ÅF

Jonas Wiström är Verkställande direktör sedan 2002. Han var tidigare vd för Prevas och amerikanska Silicon Graphics. Utöver rollen som vd har Jonas Wiström en rad styrelseuppdrag, bland annat i Teknikföretagen

ÅF AB har sin verksamhet samlad i fyra divisioner: International (ansvarar för ÅFs tjänster utanför Skandinavien, främst inom energi men verkar också inom industri och infrastruktur). Industry (verkar inom industriell IT, el och automation samt mekanik). Infrastructure (verkar inom fastighets- och samhällsbyggnad). Technology (verkar inom telekom, försvar, IT, produkt- och systemutveckling).

Förra året omsatte ÅF 8 337 MSEK i nettoomsättning. En ökning med 44% jämfört 2012 . ÅF har idag ca 7000 anställda på drygt ett hundratal kontor inom tjugotalet länder. Försäljning sker i ca 100 länder, men två tredjedelar av verksamheten sker i Sverige

Om Achange Management Inspiration, QMI

QMI är en återkommande seminarieserie som drivs av Achange AB där syftet är att ge möjlighet att få inspiration och tips till dina förändrings- och ledarskapsfrågor. QMI anordnas 2-3 gånger per halvår där vi tar upp aktuella ämnen och olika perspektiv på temat ledarskap och förnyelse.

Om Achange

Achange består av erfarna, förnyelseorienterade chefer och seniora program-/projektledare med gedigen erfarenhet från genomförande av större företagstransformationer och mindre förnyelseprojekt samt verksamhetsutveckling och ledarskap i många olika positioner. Vi kombinerar vår egen erfarenhet med våra samarbetspartners, vårt breda nätverk samt väl beprövade metoder och verktyg. Hos Achange hittar du generösa lagspelare som gärna delarmed sig av sina erfarenheter, verktyg och metoder.

QMI

Adress och hålltider

Seminariet är kostnadsfritt och hålls på vårt kontor på Regeringsgatan 45, 1 tr torsdagen den 25/9. Vi inleder med frukost från kl 07.45. Seminariet startar kl 08.00 och avslutas efter diskussion och erfarenhetsutbyte ca kl 09.00. Du anmäler dig via länken.

Varmt välkommen!

Anmälan Frukostseminarie

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss

Vi är inte på plats just nu med skicka ett meddelande så återkommer vi snarast.