Kategori Bestående resultat, Referens

Utmaningen:
När Preem behövde en resurs till ett projektkontor med ett 20 tal projekt i portföljen och som blivit av med en resurs, så ville de stärka upp med ett senior resurs som kunde fungera som ett bollplank till Projektkontorschefen. Ett bollplank för att både förfina den leverans som projektkontoret redan gör men också att möjliggöra och underlätta för projektkontoret att ta nästa steg. Ett nästa steg som redan från början var beslutat, var att införa ett verktygsstöd för portföljhanteringen och för projekten, Microsoft Project Server.

Resan:
Operativ drift av projektkontorets verksamhet inkluderande bland annat portföljsammanställning status med avseende på tidplan, kostnad, omfattning, risk etc.. Utveckling av processer och stöd för projekten. Flera analyser av verksamheten genomfördes och därefter startades ett antal initiativ upp.

Resultatet:
Införd projekt- och portföljverktyg som alla projekt i portföljen använder samt att alla på IT och inom alla projekt, tidrapporterar. Framtagna, införda och beskrivna processer inom tidrapportering, projektrapportering och resurshantering.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss

Vi är inte på plats just nu med skicka ett meddelande så återkommer vi snarast.