Kategori Nyheter

Att leda verksamhet innebär att leda förändring. Verksamheter genomsyras idag av återkommande förändringsprocesser såväl strategiska som de mer vardagliga. Samtidigt omsvärmas vi bl a av metoder för att driva effektiva projekt, bli mer ”lean”, bli bättre ledare och skapa ett gott arbetsklimat. Parallellt vittnar allt fler om en oförmåga att leda sina större verksamhetsförändringar hela vägen i mål och få de önskade effekterna. Varför?

För att vara framgångsrik i ditt förändringsarbete krävs att du har både insikt, kompetens, vilja och förmåga att leda din förändring och skapa ett engagemang hos de som berörs. En förändring består ofta av många olika parallella processer där det inte är helt ovanligt att både omfånget av aktiviteter är mycket stort med många intressenter samt att många viljor och drivkrafter skall formeras mot målbilden.

En viktig framgångsfaktor i detta arbete är en genomtänkt struktur som inkluderar både de hårda och mjuka aktiviteterna som krävs för att ta hela förändringen i mål. Det gäller att få alla dina aktiviteter att rikta in sig mot den målbild och de strategiska vägval du har gjort. Vi är vanligtvis duktiga att hantera de mycket operativa och konkreta projektaktiviteterna medan de mer subtila och mjuka förändringsorienterade individ- och organisationsaktiviteterna oftast åsidosätts.

Achange har verkat ihop med flera stora och medelstora organisationer för att skapa en integrerad Förändringsprocess. Oavsett storlek på organisation har vi sett mycket goda resultat av att skapa en struktur och ett sammanhållet förhållningssätt till att driva förändring. Utöver tydligt förbättrad precision på de projekt som drivs så nås även ökade nyttoeffekter och en förberedd och förankrad implementation. Så genom att skapa en hemvist för aktiviteter som krävs för att förbereda, stimulera och ge förutsättningar för att vara en engagerad mottagare av förändringen kan du både bli framgångsrik i ditt förändringsarbete och vara en uppskattad och framgångsrik ledare för din verksamhet.

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss

Vi är inte på plats just nu med skicka ett meddelande så återkommer vi snarast.